sâmbătă, 2 iunie 2018
Flori in luna Mai

 
La o sedinta foto

Luna mai este considerata luna florilor si pe buna dreptate. Zonele locuite de oameni, cu parcuri si gradini amenajate abunda de culoare si frumusete. Sunt o adevarata incantarea a ochiului si a nasului.


Dar lucrurile se schimba atunci cand e vorba de salbaticie asa cum este muntele. E adevarat ca noi oamenii ne consideram maestrii in artele vizuale, combinam diferite plante pentru a amenaja minunatii florale. 


Dar stai s-o vezi pe Mama Natura. Pur si simplu ramai fara replica. 


Muntele 

Gata cu introducerea, hai sa trec la descrierea turelor “ de admirat flori din salbaticie”
Muntele Saca, renumit pentru Poiana cu narcise. A fost tinta mea din aceasta luna Mai, intr-o zi de sambata. Tura la Poiana cu Narcise. 

Ele ... narcisele

Si ca sa fie cat mai intensa senzatia de implinire a vizitei narciselor la ele acasa, am ales sa facem un ocol prin Muntii Rodnei, ca sa ajungem in poiana cu pricina. Am urcat din Valea Vinului pe valea Izvorul Rosu, traseu marcat cu TA, pana la stana de sub Varful Cisa si mai departe spre creasta. 

Natura ... admirata

Vremea superba ne-a permis sa ajungem foarte repede in creasta Rodnei, pe Varful Cisa (2039 m). Acum nu am urmat traseul TA exact, ci, la un moment dat am renuntat. Parasind marcajul, am urcat direct spre varf. Aici, dupa o scurta pauza ne-am indreptat spre Varful Omului (2135 m). 

Natura

Varful Omului, desi e in creasta pe traseul marcat cu BR, mie mi se pare destul de greu de abordat indiferent din ce parte l-am urcat. Nu stiu, poate e o parere doar, dar asa il percep. 

Pietrosul Rodnei si Buhaiestii

De aceea, aici am facut un scurt popas ca sa ne tragem sufletul si sa ne bucuram privirea cu peisajul din jur. 

Pasii nostrii s-au indreptat spre Varful Corongis (1987 m), prin Saua Corongis. 

Vf. Corongis 1987 m

In scurta vreme poposeam pe varf, dar in urcare am ochit locul de sub Corongis, unde, zic unii, ar fi flori de colt. 


Vad eu mai tarziu cand or sa infloreasca aceste minunatii, deocamdata nu sunt. Dupa ce luam o gustare si sedinta foto aferenta, ne continuam traseul spre Poiana cu Narcise, prin Poarta lui Benes si mai departe pe sub varful Saca (1705 m). Incep sa apara si turistii, semn ca suntem in zona cu mult admiratele flori. 

Gemene

Ajungem si vedem cu mahnire ca lume este. Acum nu-i bai ca vine lumea sa admire florile, dar sa urci cu masina in arie protejata si sunt convins ca multi din cei veniti nu au privit florile doar, ci au luat si cate un mic souvenir, e un bai. Oameni cu educatie aleasa. Ne-am incarcat cu splendoarea vizuala si placut mirositoare. Apoi am cautat cu privirea drumul pe care vom ajunge la masina. In coborare am salutat pe cei care inca mai urcau spre poiana si am observat indivizi de cele mai diverse varste. Mi-am zis ca sunt multi iubitori de natura care fac efortul de a vedea in cadrul natural frumusetile muntilor. Sper ca sa fie asa. Duminica urmatoare am ales din nou sa vin aici. 


Narcisele 
Prea e frumos. De data aceasta doar o vizita scurta in poiana si inapoi. Lume este, inca, cunoscuti. E bine ca lumea face miscare, sanatate curata. Daca am avea grija si am admira doar, bine ar fi. 


Ture faine sa aveti in continuare.Informatii tehnice in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu